Közel ülő szemek
2019 október 19.
Mélyen ülő szemek
2020 augusztus 20.


Távol ülő szemekEnnél a szemtípusnál a szemek közti távolság nagyobb, mint egy szemnyi. Ebben az esetben érdemes a szemeket a festéssel közelíteni optikailag.

SZEMKONTÚR (például ceruza):

Az egész szemet kontúrozd!

Ennél a szemtípusnál nagyon fontos, hogy a kontúr érjen teljesen végig a szem belső felénél is (az orrnyeregnél).
Megjegyzés: Mindig a szempilla tövében kontúrozzunk. Alul, ha a pillatő feletti vízvonalat festjük, szűkítjük a szemünket.
Úgyhogy, ha csak nem ez a célunk, érdemes alul is a pillatőben maradni, illetve picit alatta.

SZEMÖLDÖK:

Közelítsd a szemöldökeidet!

Ameddig csak lehet közelítsd a szemöldökeidet! Meddig lehet? Fogj egy ecsetet vagy egy ceruzát és tedd az orrcimpád mellé. A ceruza másik végét pedig a szemöldököd elejéhez irányítsd, úgy, hogy a ceruza áthaladjon a szem belső csücskén. Eddig engedheted ki nagyjából a szemöldöködet anélkül, hogy egy jetire hasonlítanál. 🙂 Csináld meg a jobb és a bal oldalon is ezt.
És milyen technikákkal lehet a szemöldököt formázni?
1. Engedheted a szőrt nőni oda ahova szeretnéd, illetve ne szedd ki onnan. Persze csak, ha olyan szerencsés vagy, hogy még nem szedted totál vékonyra a szemöldököd 14 évesen. 🙂
2. Ha van még egy kis szőröcske azon a területen, ahol formázni szeretnél, elég lesz egy kis szemhéjpúder is,ék alakú ecsettel felvíve. Olyan színt válassz, ami a leginkább hasonlít a szemöldöködre.
3. Ha pedig totál szőrtelen az a terület, ahol pedig szerinted szőrnek kéne lennie, fogj egy ceruzát és azzal egészítsd ki a szemöldököd. Ebben az esetben is válassza saját szemöldököddel minél inkább megegyező színt.

SZEMFESTÉS:

Engedd befelé a sötétet!

A mozgó szemhéjadat fesd vagy egyszínű világosra, vagy, ha két színt szeretnél használni, azt a következőképp tedd. Szinte az egész mozgó szemhéjadon a sötétebb színt használd, csak a szemed legbelső részére tegyél egy keveset a világosból.
És a trükk: a mozgó szemhéjad és a szemöldökcsontod között van egy mélyedés. Ezt hívják mélyítő vonalnak. Ecsettel vigyél fel ebbe a mélyedésbe a sötétebb szemhéjporból és engedd teljesen a szemed belső csücske felé, az orrcimpád felé (nagyon halványan meg is emelheted itt belül a sötétet). Ez fogja a legjobban közelíteni a szemeidet egymáshoz optikailag.

SZEMPILLA:

Fesd végig!

Fesd végig (belülről kifelé) az összes szempilládat. Alul is, felül is.

PLUSZ TRÜKK:

Tegyél korrektort a szemeid külső csücskéhez. Itt sokszor sötétebb a bőr. Ha ezt a területet kivilágosítod, nem fogja a sötét bőrszín elhúzni a szemeket kifelé. A korrektor maximum egy fél árnyalattal legyen világosabb, mint a saját arcszíned. Így el tudod szépen oszlatni és nem leszel foltos, ha alapozó nélkül használod.

A következő részben a mélyen ülő szemek festését fogom leírni.