Az igazság az alkalmi sminkről

 
alkalmi smink

Míg egy nappali smink esetében érdemes úgy kifestenünk magunkat, hogy ne a sminket vegyék észre először rajtunk, inkább azt, hogy szebbek, igényesebbek, kipihentebbek vagyunk, addig egy alkalmi smink már lehet bátrabb, feltűnőbb. A nappali smink esetében a legfontosabb, hogy bőrhibáinkat elfedjük, előnyös tulajdonságainkat megtanuljuk kiemelni és láthatatlanul tegyük szebbé magunkat.

Az alkalmi sminkek esetében szabadjára engedhetjük a fantáziánkat a sminkelés terén. Bátran használhatunk különböző színeket, kiegészítőket.

Mikor alkalmi sminkekről beszélünk, általában valami nagyobb, különlegesebb, az átlagosnál extravagánsabb festésre gondolunk. Ilyen alkalmi sminkek illenek például esküvőre (az esküvői smink kategóriája és variációja olyan nagy, hogy külön cím alatt foglalkozok vele), ballagásra, bulira, fotózásra. Az alkalmi smink kategóriájába tartozik a szilveszteri smink is. Az alkalmi sminkek jellemzője a csillogás, a díszítések és a különlegesebb, feltűnőbb formák.

Az erős smink nem minden esetben egyezik meg a szép alkalmi sminkkel. Az egyensúly, a harmónia megtalálása nagyon fontos a sminkelés terén is.