Kiugró szemek
2020 augusztus 20.


Lefelé ívelő szemekEnnél a szemtípusnál a szem külső sarka lejjebb van, mint a belső sarka. Érdemes itt a külső felét a szemnek megemelni.

SZEMKONTÚR (például ceruza):

Alul ügyelj, hogy kívül nehogy leszaladj a ceruzával a szempillatő alá, maradj a vízvonalon. Ellenben középen egy picit lemehetsz a szempillatő alá. Lényegében egy picit átrajzolod az alsó szempillatövet, mintha nem is ívelne lefelé.
Felül pedig mindenképpen emeld meg egy picit a vonalat a szemed külső végén. A cél, hogy felfelé emeld a szemed. (Általában ezt az emelést nem teljesen a szem külső csücskénél érdemes elvégezni, hanem pár milliméterrel beljebb. Azért csak pár milliméterrel, mert furán nézne ki, ha nem tartana ki a kontúr a szem végéig és jóval előbb befejeződne. De ez a pár mm elég ahhoz, hogy nagyot emelj a szemeden optikailag.)

SZEMÖLDÖK:

A szemöldök vége ne íveljen nagyon lefelé, ne zárja a szemet kampósan kívülről. Szép egyenesen engedd kifelé a szemöldököt. Itt is érdemes szépen kiszedni alulról a szemöldököt, hogy minél nagyobb legyen a távolság a szem és a szemöldök között. Tehát ne nőjön rá a szemöldök a szemre, főleg kívül, ne nyomja még az is lefelé.

SZEMFESTÉS:

Lényegében bármilyen szemfestést lehet alkalmazni, a lényeg, h alul nem szabad semmi sötétet feltenni kívülre (kivéve a vízvonalon levő ceruzát), ami még jobban lefelé húzná a szemet.
Felül pedig érdemes a kontúrt követni, tehát pár milliméterrel beljebb befejezni a szemfestést a szem külső részénél.
Emellett a világos színek kiemelnek. Úgyhogy a szem külső sarkába, a bőrre érdemes matt világos bőrszínű szemhéjport vagy világos korrektort tenni. Ez is nagyban hozzájárul, hogy a lefelé ívelés a szem külső részénél szinte teljesen eltűnjön és megemelkedjen a szem.

SZEMPILLA:

Alul vagy egyáltalán ne fesd a szempilláidat, vagy nagyon ügyelj, hogy kívülre szinte alig jusson, inkább közepén és elől legyen markáns a festés. Ugyanis ha alul kívül kifested a szempilláidat, az nagyon lefelé fogja húzni a szemed.
Felül pedig lehet erősen festeni a szempillákat, jól felfelé kiemelve, főleg kívül.