Szemformák festése – Sorozat
2018 december 19.
Távol ülő szemek
2019 november 20.
Ennél a szemtípusnál a szemek közti távolság kevesebb, mint egy szemnyi. Ebben az esetben érdemes a szemeket a festéssel széthúzni optikailag.

SZEMKONTÚR (például ceruza):

Csak a külső felét!

Alul és felül is körülbelül az írisz elejétől indítsd a vonalat kifelé a fülek felé. Semmiképpen se legbelülről, az orrnyeregtől indítsd, mert az még közelebb húzza a szemeket. A vonalad nagyon vékonyan induljon tehát az írisz elejétől, és legyen egyre vastagabb, ahogy kifelé haladsz. A végeit pedig érdemes picit túlhúzni a szemen. Felül jó, ha megemeled a vonalad végét, hogy nehogy lefelé konyuljon a szem. Alul pedig választhatsz, vagy bekötöd az alsó vonal végét a felsőhöz, vagy pár milivel tovább engeded egyenesen az utolsó pillád után.

Megjegyzés: Mindig a szempilla tövében kontúrozzunk. Alul, ha a pillatő feletti vízvonalat festjük, szűkítjük a szemünket. Úgyhogy, ha csak nem ez a célunk, érdemes alul is a pillatőben maradni, illetve picit alatta.

SZEMÖLDÖK:

Ne érjen össze a két szemöldök!

Minél közelebb ér a két szemöldök egymáshoz az orrnyeregnél, annál inkább közelíti a szemeket. Ha egy egyenes vonalat felvezetsz az orrcimpád szélétől a szemed belső végén át a szemöldök elejéig, onnan érdemes indítani a szemöldököt. Annál beljebbről semmiképp. Kívül pedig minél tovább engedni (azért ne a füledig :))
SZEMFESTÉS:

Színátmenetes!