Kell a púder?
2018 május 19.
Közel ülő szemek
2019 október 19.


Bödörítsek vagy pillangósítsak? 🙂 Avagy a nagy szempillaspirál-mustra.Dúsító, hosszító, göndörítő, pillangószárnyra hajazó, vízálló vagy sima, egy vagy két komponensű, fekete vagy színes, gumi vagy sörte? Gombóc Artúr is megirigyelné ezt a széles választékot, ha csokiból lenne. Na de akkor melyiket válasszuk? Ebben szeretnék néhány támpontot adni nektek.
  1. Vízálló spirált csak alkalomra javaslok. Minden, ami vízálló agresszívebb összetevőket tartalmaz és hosszú távú folyamatos használat mellett töredezhet, hullhat tőle a szempilla.
  2. Ha rövid pilláid vannak, válassz olyan spirált, aminek vékony a rúdja és rövidek a sörtéi, mert ezzel fogsz tudni a legjobban hozzáférni a szemedhez és a szempillatőhöz! Ezzel fogod tudni legjobban kiemelni a pilláidat.
  3. Ha hosszú pilláid vannak, válassz olyan spirált, aminek vastag a rúdja, mert ez fogja elbírni a pilláidat, ezzel fogod tudni kellőképpen kiemelni őket!
  4. Ha zárt a szemed, válassz olyan spirált, aminek rövidek a sörtéi, mert a hosszú sörtékkel csak állandóan össze fogod kenni a szemhéjadat!
  5. Hogy ne kend össze magad: a fenti szempillák esetében minél inkább hátrahajtod a fejed festés közben, lefelé nézel, szemöldöködet meglepettre húzod, annál nyíltabb lesz a szemed, nagyobb helyed lesz festeni, emelni a pilláidat. A lenti pillák esetében pedig, minél inkább lehajtod a fejed festés közben, annál távolabb kerülnek a lenti pillák a bőrödtől és kisebb az esélye, hogy összekend magad. Itt még fontos, hogy mindeközben a kezeddel ne húzd meg a bőrt, mert akkor ismét ráfekszenek a lenti pillák a bőrödre!
  6. Szavatosság: általában 6-9 hónap felbontástól számítva. 1 évnél tovább semmiképp ne használj egy spirált - általában amúgy is kiszárad - mert ha megromlik, okozhat például gyulladást. Természetesen, ha megbetegszik a szemed, ne használj spirált, vagy legalább cseréld le a gyógyulásod után, hogy ne fertőzd vissza magad!
  7. Tilos tömködni! Te is szoktad, hogy még több festék legyen rajta? Ne tedd! 2-3 hónappal rövidíted meg az élettartamát, mivel bepumpálod a levegőt, sokkal hamarabb ki fog száradni. Fesd ki az egyik szemed, majd tekerd vissza a spirált, azzal ő megint felvesz festéket, és fesd ki a másikat.
  8. A további jellemzői egy spirálnak - például, hogy pillangószárnyakra hajazó hatást tudsz elérni vele 😀- szerintem mindig egyéni próbát igényelnek. Hiszen például ha zárt a szemed és rövid a pillád, a pillangós spirál meg vastag és hosszú sörtéjű, akkor szinte hozzá se fogsz vele férni a szempilláidhoz, úgyhogy röpködhetnek pillangók, de a te pillád nem fog tudni beszállni ebbe a lepketáncba.
Jó kísérletezgetést, és kívánom, hogy találd meg a számodra ideális spirált!